Han som lärt sig ta plats

Kitty låg och vilade på sin favoritfåtölj när jag satte mig ner brevid och klappade lite på henne. Självklart kommer även Casso så fort han ser detta. Han går runt mig och stryker sig mot benen, men när han inte tycker att han får tillräckligt med uppmärksamhet hoppar han upp i Kittys fåtölj och lägger sig i stort sätt på henne. Kitty blir förstås chockad, och eftersom hon behöver sitt utrymme så hoppar hon helt enkelt ner och går därifrån. Casso har nu hela min uppmärksamhet. Han är smart han.

 

Kelgrisen

Vi hade finbesök i helgen. Något som Casso tyckte väldigt mycket om. Lyxigt med någon som tycker om att kela med honom.

 
 
 
 

Babesen


Lägesrapport

Casso börjar nu bli en allt coolare katt.  Jag får numera oftast klappa honom och när han är på kelhumör brukar han komma och stryka sig mot benen. Sätter jag mig ner och klappar honom blir han jätte hetsig. Snurrar runt på golvet, stryker sig imot mig och bara fullkomligt älskar att bli klappad. Ivrig som han blir brukar han även få för sig att han även vill kela med Kitty vilket har resulterat i att han fått sig ett slag eller en fräsning då och då. Inte för att hon absolut inte vill kela med honom utan snarare för sättet han gör det på. Hon kan exempelvis ligga och sova när en hetsig liten casso plötsligt dyker upp bakifrån och alldeles för ivrigt puffar på henne med huvudet. Kitty blir förstås livrädd och det hela är inte alls populärt.

 
 

Utöver dessa små incidenter så går de dock väldigt bra ihop. Kitty har blivit lite av en idol för Casso. Han vill väldigt gärna vara i närheten av henne och lägger sig närmre och närmre henne för varje dag. Något som faktiskt är helt okej för Kitty så länge han är lugn. 

 

Det är väldigt spännande att ha Casso boendes här.

 Han är en fantastisk katt och det är jättekul att lära känna honom och se hur han utvecklas.


Städning


Soffmys

Här händer det saker. Casso har dessutom blivit lite mer orädd igen. Men det är klart, är man en sån kelgris som han så kan man ju faktiskt inte vara skygg alldeles för länge.

 

Mat-time!

Idag har vi två katter som äter samtidigt. Till och med ur samma matskål. Det är fint!

 

 

Casso upptäcker soffan

Inatt när jag jobbade pratade jag om Casso med mina arbetskamrater. Jag nämde då att det var ganska intressant att han alltid lägger sig på golvet och vilar istället för på något skönt ställe så som soffan eller sängen. Jag tänkte att det kanske beror på att han varit ute i stort sätt hela sitt liv. Det roliga var att när jag gick upp idag så hittade jag faktiskt honom, för första gången, i soffan. Det är kul att han börjar ta för sig.

 

Angående den andra bilden så är Casso inte alls så arg och aggresiv som han framstår där, utan bara nyvaket sträcker på sig och gäspar lite. Tycker bilden är så fantastiskt kul så kunde inte låta bli att lägga upp den här.

 
 

Casso rädd igen

I förrgår när jag skulle ge Casso hans olja ville jag testa om han kunde ta den direkt från en sked istället för att jag blandade ut den med maten. Han var på ett riktigt kelhumör och förstod inte vad han skulle göra så istället för att äta det som fanns på skeden så strök han sig mot den, vilket resulterade i att han fick lite av oljan på sig och att han dessutom överraskade mig så jag skrek till lite. Efter det har han blivit rädd igen, främst för mig. Jag får inte längre klappa honom. Lite tråkigt när det går bakåt, men det är väll bara att ge honom tid och bygga upp förtroendet igen. Nu vet jag ju vilken fin kille han egentligen är.

 

Matleveranser

Idag har det kommit ett paket med massa blötmat från Cissi och även Marlene, som var hon som matade och tog hand om Casso tidigare, har också varit här med massa torrfoder. Det är bortskämda små kissar det här, men det är helt klart katter som förtjänar det.

Från Cissi fick vi också en olja som Casso ska få i hopp om att det ska förbättra hans päls. Han har lite sliten och mjällig päls för tillfället.

 

Stort tack till både Cissi och Marlene. Det uppskattas verkligen!

 
 
 

Maten från Cissi kom till Kittys glädje levererad i kartong.

 
 
 

Mina babes


Finaste tjejen


Buskatten

Igår var jag en sväng på djuraffären där jag bland annat köpte lite kattamynta. När jag kom hem ställde jag kassen med det jag hade inhandlat på golvet och begav mig sedan till jobbet. När jag imorse kom hem välkomnades jag av liten herre indränkt i kattmynta, så jag har mina misstankar om vem det är som också tagit på sig uppgiften att dekorera hela lägenheten med denna mynta.

 
 
 
 
 
 

RSS 2.0